Nintendo je na svojoj E3 press konferenciji Nintendo Direct prikazao svjež gameplay materijal iz igre Luigi’s Mansion 3.

Radnja Luigi’s Mansiona 3 odvija se u mističnom hotelu koji skriva mračne tajne, a Luigi će se morati suočiti s njima, kao i s brojnim neprijateljima i zagonetkama.

Kroz novi gameplay trailer imali smo prilike vidjeti nekoliko novih funkcionalnosti i mehanika koje nas očekuju u igri. Prva od njih je “Slam” – mogućnost hvatanja i “razbijanja duhova”. Zatim smo vidjeli “Suction Shot” – svojevrsni odčepljivač koji će nam koristiti za uklanjanje prepreka, ali i štitova neprijatelja, odnosno duhova. Treća i pomalo posebna funkcionalnost je Gooigi – doslovno Luigijev prijateljski nastrojeni klon koji će nam pomagati na putu, jer se može provlačiti kroz zamke kroz koje Luigi ne može. Primjerice, Gooigi će se moći provući kroz rešetke ili bez problema prijeći preko šiljastih zamki na podu.

Posebnost Gooigija je i u tome što doslovno u bilo kojem trenutku vaš prijatelj može preuzeti kontrolu nad Gooigijem pomoću drugog Joy-Cona i tako Luigi’s Mansion 3 pretvoriti u kooperativnu igru. Za kraj, ekipa iz Nintenda je predstavila i potpuno novi ScareScraper mod. To je multiplayer kooperativni mod koji će imati i lokalnu i online podršku za brdo zabave s prijateljima ili strancima.

Luigi’s Mansion 3 izlazi nekad tijekom 2019. godine, a u nastavku pogledajte novi gameplay trailer.