Konačno smo dobili novosti vezane za sam gameplay igre Final Fantasy VII Remake. Producent Yoshinori Kitase, legendarni Tetsuya Nomura te senior menadžer Neal Pabon na Square Enix Live E3 2019 press konferenciji otkrivaju kako će gameplay imati “hibridni pristup“.

To konkretno znači da će igrači imati kontrolu nad akcijskim pristupom kakvom smo svjedočili u, primjerice, FFXV, no isto tako i kontrolu nad taktičkim pristupom koji se može opisati kao poznati ATB, kakav je postojao na originalnom naslovu, ali naravno modernijeg pristupa. Taktički pristup će se manifestirati na način zamrzavanja akcije radi donošenja taktičkih odluka, logično ;).

Naglašavaju kako sami akcijski pristup neće biti dovoljan za napredak kroz horde neprijatelja, nego će se morati kombinirati s taktičkim modom (posebice kod boss borbi) u kojem će, naravno, biti omogućen arsenal poput “Abilities, Spells i Items”.

Final Fantasy VII Remake - c1

Kako je gotovo uvijek neki od karaktera prisutan s vama u borbi, igrači će imati mogućnost promjene upravljanja karakterima na pritisak gumba. Poznata činjenica je da je svaki karakter sam po sebi jedinstven, što bi značilo različite sposobnosti, pa bi tako Barret imao veću kontrolu nad long-range napadima, dok recimo Cloud ima veću kontrolu nad dinamičnim short-range napadima.

Final Fantasy VII Remake - c2

Za igrače koji preferiraju brži stil igranja, sve sposobnosti, vještine i magije moći će se prilagoditi i opremiti u prečicama za instantu egzekuciju. Prema onome što smo vidjeli, za konkretan boss fight ćemo se poprilično namučiti.

Final Fantasy VII Remake - c3

Final Fantasy VII Remake bit će prilagođen čak i za potpuno nove igrače koji možda nisu igrali original, što je nekako bilo i očekivano, s obzirom na to da razvojni tim ima puno više prostora za ući u detaljnu narativnu razradu i progresiju. U novoj verziji trailera prikazani su fragmenti poznate priče te kratak gameplay Tife i njezin klasičan hand-to-hand stil borbe.

Ono što na žalost nismo dobili, a što smo možda malo očekivali, je više detalja o samom epizodnom pristupu te kako će se on manifestirati, s obzirom na to da se radi o igri koja će biti u cjenovnom rangu od 60$. No strpjet ćemo se još malo i vjerojatno potrošiti novce na prednarudžbu limitiranih izdanja ;).

Kao što smo saznali još jučer ujutro, gotovo čitav dan prije same Square Enixove pressice – Final Fantasy VII Remake konačno je dobio točan datum izlaska, a to je 3. ožujka 2020. godine kada dolazi za PlayStation 4.