Nakon iznenadnog prikaza novog trailera na Microsoftovoj press konferenciji Kyle Rowley, direktor dizajna vezanog za Cyberpunk 2077 je na intervjuu s GameSpotom objavio mnoštvo novih i zanimljivih informacija.

Prije svega, Cyberpunk 2077 je RPG kojeg ćemo igrati iz prvog lica. Razlog? Ekipa iz CD Projekt REDa je provela mnogo vremena kako bi kreirali što više detalja koji pomažu u izgradnji atmosfere Night Cityja i misle da je to najbolji način kako bi stvorili najimerzivnije iskustvo.

Prije nego što krenete u avanturu po Night Cityju morate kreirati svog lika. U kreaciji lika imate potpunu slobodu pa tako možete odabrati spol, prilagoditi tijelo, lice i kosu prema vašim željama te odabrati tetovaže i slično. Ono što će najviše odrediti vaše iskustvo igranja jest odabiranje vaše priče iz prošlosti.

U kreiranju lika se nećemo susresti s izborom klasa, ali to dolazi malo kasnije. Kad budemo u mogućnosti, na raspolaganju nam budu 3 glavne klase – Netrunner, Techie i Solo. Te tri klase će definirati prednosti i mane našeg protagonista, ali izbor jedne neće zaključati mogućnost uzimanja skillova, perkova ili atributa iz druge klase. Dakle CD Projekt RED cilja na fluidnost klasa i slobodu igrača kako bi glavnog protagonista mogli prilagoditi svojem stilu igranja.

Na izradi priče surađuju s Mike Pondsmithom, kreatorom Cyberpunk 2020 igre. Vaš protagonist će se zvati V i bit će plaćenik koji uzima najopasnije poslove koje ne bi uzeo nitko drugi. Priča je veoma “noire” te neće biti u stilu “spasite svijet” već će biti veoma osobna. Također, valja napomenuti da ćemo se u našoj avanturi sresti s likovima iz Cyberpunka 2020.

Protagonist V imat će svoj glas bez obzira koji spol odaberemo, kako bismo se s njime mogli zbližiti još više. Osobnost našeg protagonista ovisit će o pozadinskoj priči koju odabiremo na samom početku igre i našem odnosu prema NPC-ima.

Borba u igri će biti na daljinu i blizinu. Rowley tvrdi da su mnogo toga o borbi naučili tijekom izrade The Witcher 3 naslova i da sve naučene lekcije primjenjuju na ovaj naslov. Naravno, igrač će imati mnogo drugačiji osjećaj jer ćemo igru iskusiti iz prvog lica.

U Cyberpunku 2077 ćemo koristiti 3 vrste oružja – Power, Tech i Smart oružje. Power oružje će kao što mu govori ime imati veliku snagu, Tech oružje će služiti za penetraciju neprijatelja i zidova dok će Smart oružje imati mogućnost pratiti neprijatelje. S takvom paletom oružja će pokušati zadovoljiti hardcore i casual publiku.

Pošto je Night City ogroman po njemu ćemo putovati s vozilima. Rowley tvrdi da ćemo imati priliku voziti automobile i motocikle, a za informaciju hoće li se u igri pronaći drugačijih vozila moramo pričekati.

Na pitanje kad ćemo zaigrati Cyberpunk 2077 Rowley je odgovorio: “Kad bude spreman.”