Iako smo na Microsoftovoj pressici dobili prvi gameplay trailer za Fallout 76, Todd Howard je za vrijeme Bethesdine pressice dao mnogo više detalja.

Fallout 76 je prequel svim dosadašnjim Fallout igrama, a lokacija igre će biti područje Zapadne Virginije. Vi kao igrač se nalazite u ulozi jednog od mnogo stanovnika Vaulta 76 koji su čekali 25 godina kako bi otvorili Vault i izgradili Ameriku.

Zapadna Virginija je veća od mape Fallouta 4 čak 4 puta i središte je nuklearne tehnologije. Naravno, Zapadna Virginija će biti podijeljena na više regija i svaka od njih će imati svoju posebnost. Dakle svaka regija koju posjetite će imati poseban izgled, nagrade koje možete pronaći i raznolika bića koja su bazirana na bajkama iz Zapadne Virginije.

Posebnost ove Fallout igre je multiplayer budući da je Fallout 76 prva multiplayer igra u serijalu. Svaki drugi lik kojeg sretnete u igru će biti druga osoba koja sjedi iza ekrana i igra. Igra također ima mogućnost pozivanja prijatelja i igranja u coopu s do 4 igrača. Naravno i u coopu modu možete susresti druge igrače koji nisu dio vašeg tima i takve situacije mogu biti veoma zanimljive.

Gradnja koju smo prvi put vidjeli u Falloutu 4 se vraća. Svoj dom u pustoši možete izgraditi s prijateljima te ga osigurati raznolikim oružjem, ali Todd preporučuje da se ne zbližavate previše s njim budući da opasnost uvijek vreba.

Kako bi multiplayer mod malo “zasčinili”, na mapi će se nalaziti par nuklearnih glava s kojima možete napraviti što god vi želite. Da bi iskoristili nuklearnu glavu ili ju sačuvali, prvo morate zauzeti područje na kojemu se nalazi i pronaći ključeve za spremište. Jednom kad ste unutra, možete iskoristiti ključeve kako bi poslali raketu na naselje onih koji su vam se zamjerili. Ako se odlučite za napad s nuklearnim oružjem, mjesto koje je pogođeno će se promijeniti i prikazati pravu katastrofu i destrukciju koju nuklearno oružje izaziva.

Fallout 76 će raditi na nadograđenom Bethesdinom engineu i zbog toga će igra prikazivati 16 puta više detalja, mnogo bolju vidljivost koja će svim igračima omogućiti da na vrijeme vide kakvi vremenski uvjeti dolaze kako bi se mogli pripremiti na vrijeme.

Kako bi ekipa iz Bethesde bila uvjerena da sve funkcionira kako bi trebalo, Fallout 76 će imati BETA test kojemu nažalost još ne znamo datum.

Ono što znamo je da igra na tržište dolazi 14. Studenog 2018. godine za PC, PlayStation 4 i Xbox One.