Naravno, kad se radi o Microsoftu i njihovoj E3 presici, došao je i trenutak koji su svi potiho iščekivali, a to je premijerna najava jedne od njihovih velikih ekskluziva – Gears of War 5!

Publika je podivljala već na sami logo igre, a potom se na stage popeo Rod Fergusson – voditelj studija The Coalition  i službeno najavio daljnji razvoj i rast čudovišta od franšize koja je na svijet došla prije 13 godina.

Prije same najave novoga punokrvnog nastavka Gearsa, objavio je kako nas u 2019. godini očekuje linija Gears igračaka Funko Pop!, te uz to vezana mobilna Gears igra u bliskoj suradnji također s Funkom, ali i potpuno zasebna strateška PC igra iz Gears of War svijeta, zvana Gears Tactics. Ova taktička igra osnivat će se na igranju s timom i odvijat će se 12 godina prije prvoga nastavka igre.

Potom je sva pažnja usmjerena na Gears of War 5. Fergusson je objasnio kako ćemo u novim Gearsima igrati kao ženska protagonistica Kate i putovati najvećim i najljepšim svijetom koji su dosada stvorili. Očekuje nas rat za čovječanstvo na dvije fronte – jedan izvan glavnoga grada, a drugi u samoj protagonistici Kate.

Uslijedio je i ekskluzivni gameplay demo u kojem smo imali priliku vidjeti kako Kate vodi spasilačku misiju u obližnjem selu, gdje nešto pođe potpuno krivo.

Čitavu prezentaciju Gearsa s velike Microsoftove presice, uključujući story i gameplay trailer, obavezno pogledajte u nastavku:

Gears of War 5 očekuje se na Xboxu One i putem Xbox Game Passa nekad tijekom 2019. godine.