Zadnji veliki naslov koji smo vidjeli na EA Play presici je bio Anthem. Pokraj mnogo informacija koje smo saznali, dobili smo novi trailer, gameplay i ono najvažnije – datum izlaska.

Anthem je igra koja je građena na temelju miješanja mutliplayera i priče koja će se odnositi na igrača. Vi preuzimate ulogu freelancera koji ima određene vještine koje mu omogućuju upravljanje oklopa koji će nam biti poznatiji pod nazivom Javelin.

Javelin dolazi u 4 varijante – Ranger, Colossus, Interceptor i Storm. Svaka od njih ima svoje posebnosti koje će doprinijeti na bojištu. Javelin će vam biti prijeko potreban kako bi preživjeli sve opasnosti svijeta iza zidova.

Otvoreni svijet je dizajniran kako bi bio konstantno živ što će igri dati posebnu dinamičnost i igrače poticati na vraćanje u igru. Također, valja napomenuti da svi igrači koji će igrati s vama budu imali iste vremenske uvijete kao i vi.

Svi igrači će u Javelinu provesti veoma mnogo vremena i zbog tog, BioWare će nam dati mogućnost da Javelin učinimo svojim. Dakle igrači će imati priliku urediti svoj oklop kako god oni to žele i upravo nas ovo vodi na jednu od najomraženijih tema – Loot boxovi i mikrotransakcije.

Igra neće imati Loot Boxove. Svaka osoba koja želi kupiti neki poseban kozmetički predmet, može to napraviti s pravim novcem i znat će točno što kupuje. Isto tako, mogućnost kupnje predmeta s kojima bi imali prednost u gameplayu neće postojati.

Developeri kažu da iako je igra napravljena s co-op modom na umu, priču možete bez problema iskusiti kao samotnjak, ali preporučuju da svakako date šansu co-opu pošto kao tim imate veću efikasnost s kombiniranjem specijalnih sposobnosti.

Kad završite priču, znajte da to nije kraj. Anthem je dizajniran tako da BioWare bez problema može dodati još više priče. Iako ovo donosi sumnju o dolasku season passa, nemojte ništa uzimati zdravo za gotovo pošto BioWare developeri nisu rekli ništa o njemu.

Anthem izlazi 22. veljače 2019. godine na PC, PlayStation 4 i Xbox One platforme, a gameplay pogledajte u nastavku.