Nakon gledanja ovogodišnje PlayStationove press konferencije, jedan od pridjeva koji joj se može s pravom nadjenuti jest da je bila… neobična. Kao prvo, na stageu se pojavljivao samo Shawn Layden i to u svega dva ili tri navrata u kojima se nije previše zadržavao. Kao drugo, konferencija je trajala samo sat vremena što je neobično malo za Sony jer njihove konferencije imaju tendenciju uvijek trajati barem jedan sat i 30 minuta i kao treće, nedostajale su najave novih ekskluziva iz njihovih studija. Bez obzira na sve, konferencija je i dalje bila izuzetno kvalitetna jer smo vidjeli hrpetinu igara i novih gameplaya pa krenimo redom.

Na početku istaknimo kako su neke najave i traileri bili pokazani i prije same konferencije, a u tu skupinu pripada najava za 3D akcijski platformer Knack 2 koji će nam, nadajmo se, popraviti dojam koji je ostavio original (što ne znači da nismo uživali u njemu, samo mislimo da ima potencijala za puno više). Zatim je tu i najava porta iznimno popularnog Undertalea na PlayStation 4 i PlayStation Vitu i Grand Turismo Sport koji obećava da će izaći negdje krajem ove godine.

PlayStation je svoju konferenciju odlučio započeti najavljivanjem ekspanzija i dodatnih sadržaja za svoje najpoznatije naslove. Tako je Uncharted: The Lost Legacy dobio novi trailer, a Horizon: Zero Dawn će dobiti DLC za priču imena The Frozen Wilds.

Zatim je na scenu nastupila vizija zombi apokalipse studija Sony Bend koju svi znamo kao Days Gone koji nas je impresionirao pokazanim. Više o igri možete pročitati ovdje.

Marvel vs. Capcom Infinite pokazao nam je kako će se junaci iz oba tabora boriti protiv Ultrona, a za još više detalja otiđite ovdje.

Veliki povratak na PlayStation platformu doživio je Monster Hunter najavom novog Monster Hunter Worlda koji izgleda jako obećavajuće. Za više informacija kliknite ovdje.

Na iznenađenje sveopćeg puka, najava kao grom iz vedrog neba bila je ta kako će Shadow of the Colossus naći svoj put na PlayStationu 4. Nećemo se žaliti, daleko do toga, ali u svakom slučaju ostali smo iznimno iznenađeni najavom. Više o tome saznajte ovdje.

U jednom trenutku konferencija se fokusirala na naslove za PlayStation VR kojih je bio nemali broj. Što mogu očekivati vlasnici PlayStationove VR platforme možete saznati ovdje.

Zadnja trećina konferencije bila je rezervirana za najbolje od najboljeg. Call of Duty WWII odlučio je otkriti svoje multiplayer adute, Destiny 2 najavio je koji će dodatan sadržaj dobiti vlasnici PlayStationa, a Detroit: Become Human nas je zapanjio sa svojim naglaskom na narativ, posljedicama naših odluka i činjenicom da bi igra ovakve tematike, s obzirom na razvoj tehnologije, uskoro i u našem društvu mogla postati relevantna. Nakon Detroita na scenu je stupio stari znanac Kratos s novim gameplay trailerom za God of War koji nas je zapanjio činjenicom koliko se promijenio u odnosu na prethodne nastavke. Za sam kraj Sony je ostavio Spider-Mana za kojeg smo dobili dugački gameplay trailer koji je naprosto odličan te je najavljeno kako će igra izaći negdje tijekom 2018. godine.