Microsoft je poslušao fanove i na ovogodišnjoj konferenciji posvetio se prikazivanju isključivo igara kojih je bilo napretek. Vidjeli smo više od 20 novih trailera i stvarno se moglo naći ponešto za svakoga, ali igre nisu bile zvijezde ovogodišnje Microsoftove konferencije, već novi hardver koji će ih pogoniti.

Najveći naglasak stavljen je na najavu nove, pojačane verzije Xboxa One koji je umjesto radnog naziva Project Scorpio dobio i službeno ime Xbox One X. Specifikacije samog hardvera su zaista impresivne (više o njima pročitajte ovdje), a ljudi iz Microsofta predstavljaju ju kao idući korak u vjernosti prikaza samih igara i njihovoj vizualnoj upečatljivosti. No, kao što svi znamo, hardver bez igara nije ništa više nego puki potrošač električne energije, a Microsoft se pobrinuo da njihova nova Xbox One iteracija ne bude upravo to.

Plejada trailera za igre započela je najavom novog nastavka u serijalu Metro, naziva Metro: Exodus koji ovoga puta postaje igra otvorenog svijeta. Trailer za igru izgleda apsolutno fenomenalno i svojom grafičkom prezentacijom ostavila nas je bez daha. Više o igri možete saznati ovdje.

Jedan od najjačih konja za trku u Microsoftoj staji je svakako serijal Forza Motorsport, pa je tako najavljena Forza Motorsport 7 koja će, s obzirom na ono što smo vidjeli, itekako iskoristiti potencijal novog, moćnog hardvera. Više možete pročitati ovdje.

Zatim je na scenu stupio stari znanac, igra o kojoj je toliko curilo zadnjih mjesec dana da je u nama ubilo osjećaj iznenađenja kojeg smo trebali osjećati. Naravno radi se o novom nastavku Assassin’s Creeda. Assassin’s Creed: Origins također nas je ostavio bez daha, samim gledanjem trailera moguće je vidjeti velike promjene u gameplayu i nemamo ništa drugo nadodati nego da ga jedva čekamo sami isprobati. Više informacija o igri možete saznati ovdje.

Treba ispuniti i kvotu igara sa zombi tematikom, a tu kvotu će za Xbox ispuniti State of Decay 2 koji izlazi ekskluzivno za Xbox One i Windows 10, a više informaciji o igri možete saznati ovdje.

Zatim su nastupile novi, ambiciozni naslovi malih studija poput Deep Rock Galactica, The Darwin Project, Tacoma, Super Lucky’s Tale i Cupheada koji su nas oduševili svojom kreativnošću.

Negdje između svoje mjesto pronašao je i Dragon Ball FighterZ, nova tabačina u Dragon Ball franšizi, najava novih grafičkih noviteta za Minecraft, dolazak PlayerUnknown’s Battlegrounda na konzole Xbox One koja će zasigurno postati novi fenomen u svijetu igara, Black Desert koji također dolazi na Microsoftove konzole i Crackdown 3 za kojeg smo napokon dobili datum izlaska.

Jedan od zapaženijih naslova bio je i dugo najavljivani Sea of Thieves koji je obilježio Microsoftovu konferenciju s podužim gameplay trailerom. Sea of Thieves definitivno daje puno obećanja i treba tek vidjeti hoće li ih ispuniti, no sa sigurnošću možemo reći da će igra izgleda prokleto zabavna. Više o njoj pročitajte ovdje.

Microsoft je odlučio konferenciju privesti kraju na visokoj noti. Pokazali su novi gameplay trailer za Middle Earth: Shadow of War (saznajte više ovdje) u kojem smo se dobro nasmijali šaljivom orku koji je apsolutna zvijezda trailera. Također su najavili prequel Life is Strangea u kojoj bi trebali više toga saznati o našoj protagonistici. Valja još istaknuti i novi nastavak u sagi o malenom Oriju kojeg smo upoznali prije dvije godine, a sada ćemo ga vidjeti u potpuno novoj avanturi o kojoj više možete saznati ovdje.

Kao jednu od važnijih najava valja spomenuti i proširenje backwards compatibilityja i na igre koje su izašle za prvi Xbox što je svakako lijep dodatak.

I za kraj, kao što su obećali na jučerašnjoj EA Play konferenciji, Microsoft je za kraj ostavio gameplay trailer za novi BioWareov megaprojekt imena Anthem. Jednostavno morate sami pogledati trailer da se uvjerite da neka igra može toliko dobro izgledati. Više informacija o igri možete saznati ovdje.