Kao jedna od prvih velikih igara koji će se vrtjeti na novom Xboxu One X, od prije je poznato, bit će Forza Motorsport 7. Sada imamo i nekoliko novih informacija o Forzi, ekskluzivno s XBOX E3 konferencije.

Neke stvari o Forzi Motorsport 7 poznate su nam od prije, no ono što smo svježe saznali s E3 presice je postojanje dinamične izmjene dana i noći i spektakularni vizuali vremenskih (ne)prilika. U kratkom previewu vožnje na poznatoj planinskoj stazi u Dubaiju prikazani su neki sitni detalji auta, te dinamična vožnja usred kišne oluje i elementarnih nepogoda koje će utjecati na vožnju.

U sklopu Forza prezentacije, kreativni direktor Dan Greenwalt najavio je i Forzino šestogodišnje partnerstvo s Porscheom s kojim dijeli viziju budućnosti vožnje i esporta. Dobili smo tako ekskluzivni prikaz čudovišnog novog modela Porschea 2018 911 GT2RS koji ćemo imati prilike igrati u igri a stvarni model je prikazan i na stageu po prvi puta. Osim Porschea, u Forzi nas očekuje dosad najveća kolekcija Lamborghinija i Ferrarija.

Naravno, osim ovih novosti, spomenuto je još jednom kako će se Forza vrtjeti u nativnoj 4K rezoluciji i na strelovitih 60 sličica u sekundi.

Datum izlaska igre bit će 3. listopada, a igra će biti dostupna za Xbox One X i PC.