Prošlogodišnje svjetsko prvenstvo u MOBA-i Dota 2, poznato još kao Dota 2 The International, imalo je rekordni (i suludi) nagradni fond od 18,4 milijuna američkih dolara. Ove godine će on biti još veći, budući da već sada premašen prošlogodišnji iznos.

Prvi The International održao se 2011. godine kada je isključivo Valve odvojio svojih 1,6 milijuna američkih dolara za nagrade. Nakon toga su počeli sa prodavanjem raznih dodataka – prošlih godina je Compendium bio u pitanju, a ove su na redu takozvani Battle Passevi.

Osnovni Battle Pass sastoji se od nekoliko, uglavnom kozmetičkih, dodataka za Dotu 2, a Valve je ove godine odlučio ubaciti njihovo leveliranje koje donosi dodatne nagrade. To naravno znači da ćete za veći level Battle Passa morati izdvojiti više novaca – osnovni košta 4,99 dolara, dok recimo onaj na levelu 50 košta 26,99 dolara.
dota 2 international 2016 a
Od svakog prodanog Battle Passa 25 posto ide u nagradni fond, a u vrijeme pisanja prikupljeno je nešto manje od 18,7 milijuna američkih dolara. On će zasigurno još rasti budući da Valve nema namjeru još neko vrijeme prestati prodavati Battle Passeve. Ako želite saznati više o njima, zaputite se na ovu stranicu. Dota 2 International 2016 započinje 3. kolovoza, a finale će se održati 13. kolovoza.