Dva dugo očekivana heroja napokon su u Doti 2, potvrđuju novi patch notesi. Novi patch 7.07 nazvan je “Dueling Fates. Kao što je najavljeno na sedmom Internationalu u kolovozu, pobliže ćete upoznati Dark Willow, malu vilinsku ranged support antagonisticu i Pangoliera, melee carry mačka u čizmama. Oba nova heroja povezuju njihovi “nuker”, “disabler”, i “escape” atributi, koji im daju veliki damage output i sposobnost preživljavanja.

Osim predstavljanja novih heroja, Dueling Fates nas je iznenadio s još mnogo više. U najvećoj izmjeni Dote do sad, svaki heroj u igri je promijenjen na neki način. Uz nove iteme, dolazi i cijeli novi način igranja Dote. Turbo Mode je novi game mode baziran na All Picku, s tim da smanjuje njegovo prosječno trajanje igre povećanjem količine Golda i XP-a, oslabljivanjem struktura i smanjivanjem vremena respawnanja. Shopovi u ovom modeu omogućuju automatsku kupovinu itema na bilo kojem dijelu mape.

Drafting, laning, portal scrollovi, creepovi, mapa. Što ovi pojmovi imaju zajedničko? Svi su neprepoznatljivo izmijenjeni. Nalik na prošlogodišnji teatralan 7.00 update, ove promjene zahtijevaju od vas da pažljivo pročitate u čemu je riječ, jer u Doti 2 počinje potpuno novo poglavlje gameplaya.

To, naravno, nije sve. MMR (Matchmaking Rating) se od sada ponaša slično kao u Overwatchu i League of Legendsu, postavljanjem nove sezone svakih 6 mjeseci. Taj korak trebao bi povećati točnost kalibracije MMR-a. Svake sezone igrači će dobivati medalju baziranu na najvišem MMR-u unutar tog razdoblja.

Potpuna lista patch notesa nalazi se ovdje, a implementaciju ovih značajka možete očekivati 1. studenog 2017. U međuvremenu update možete isprobati u Dota 2 Test Clientu.