Razvojni tim Big Bad Wolf je za svoj prvi projekt odlučio napraviti nešto drugačije. Telltale Games nam je pomogao da se naviknemo na epizodične avanture i da u svakoj epizodi moramo donositi odluke koje će imati utjecaj na daljnji tijek radnje. Ovaj je tim odlučio da za svoj The Council žele da apsolutno svaka odluka ima posljedice na priču i uz to su ubacili i neke RPG elemente koji definitivno nisu tipični za ovaj tip igara.

Prva epizoda izašla je sredinom ožujka, dobila solidne ocjene i od igrača i od kritičara te nas je uvela u priču, i unatoč nekim manjim tehničkim poteškoćama postavila dobre temelje za daljnji razvoj događaja. Kroz drugu epizodu Hide and Seek nastavljamo pratiti Louis de Richeta u mračnoj avanturi u kojoj pokušava otkriti što se to točno događa u vili na usamljenom otoku i gdje mu je majka nestala.

Igračima na PC-u je epizoda dostupna od danas, jer oni za igranje moraju kupiti cijelu sezonu. Vlasnici igre na PlayStationu 4 i Xboxu One imaju također pristup od danas ako imaju ili tu verziju ili Season Pass, dok će oni konzolaši koji kupuju svaku epizodu zasebno drugu epizodu moći kupiti preksutra, 17. svibnja. Razvojni je tim pripremio i trailer u kojem se može čuti bolja gluma nego što je bila u prvoj epizodi, što je veoma obećavajuće za sljedeće epizode. Ako vam treba više informacija za The Council, pronaći ćete ih ovdje.