Bethesda i id Software potvrdili su da će njihova pucačina DOOM sutra, 29. srpnja, dobiti drugo veliko osvježenje koje će svi igrači moći preuzeti potpuno besplatno. Ovo proširenje donosi dva nova multiplayer igraća moda, Exodus i Sector.

Mod Exodus je modificirana verzija klasičnog moda CTF (Capture the Flag) u kojem se baze stalno razmještaju, dok je Sector najlakše usporediti s dominationom, budući da od igrača traži da zauzmu i zadrže kontrolne točke razbacane po mapi. Zanimljivo je spomenuti da će oba moda biti dostupna na svim postojećim i nadolazećim mapama.

U sklopu novog osvježenja u DOOM stižu i nove sposobnosti za SnapMap, poput podesivog izbornika oružja koji će sada biti sličniji onom u kampanji. Bit će tu i 30 novih modula inspiriranih paklom, te novi jump-padovi, nova oružja i novi demon naziva Mancubus.

Kao priprema za Update 2, DOOM serveri bit će nedostupni 29. srpnja, između 18 i 20 sati po lokalnom vremenu.

Osim navedenih besplatnih novosti, DOOM će uskoro dobiti i prvi premium DLC Unto the Evil. Ovaj DLC bit će dostupan od 5. kolovoza po cijeni od 14,99 eura, a u igru će donijeti tri nove mape, nova oružja i opremu te demona Harvestera.