Brzinu rasta video, glasovnog i tekstualnog chat servisa Discord nitko nije mogao predvidjeti. Dobro ‘ajde, vjerojatno su to mogli neki statističari, i možda smo mogli i mi pretpostaviti da će postati jedna od bitnijih servisa u game industriji, međutim teško smo mogli baciti pretpostavku da će se Discord odvažiti i početi konkurirati u digitalnoj distribuciji videoigara. Kada kažemo digitalna distribucija igara najčešće na prvu pada na pamet Steam, budući da se radi o najvećoj platformi takvog tipa.

Da, dobro pročitaste. Na službenom blogu je stigla obavijest da će se uskoro u pogon pustiti beta nadogradnja servisa na čijim će se stranicama nalaziti ponude igara na sličan način kojem trenutno možete svjedočiti na Steam platformi. Prema njihovim navodima, igre koje će u početku biti vidljive su one koje će Discord tim preporučiti prema onome što oni misle da je vrijedno pogledati, odnosno igrati. Kako smo već vidjeli da se Discord polako, pored svega ostalog, pretvara i u tzv. “game launcher” i o čemu se smo već pisali, možda je ovo strateški i logičan korak.

First on Discord” program koji pripremaju u sklopu nove nadogradnje, a bit će posebno interesantan Indie developerima. Prema njihovim navodima, Indie naslovi u sklopu navedenog programa doslovno će biti dostupni prvo na Discordu u periodu od 90 dana, nakon kojeg su developeri slobodni odlučiti ponuditi vlastitu kreaciju na bilo kojoj drugoj platformi, što bi First on Discord činilo inicijativu gdje bi developeri mogli povući onu inicijalnu vidljivost koju je nekad veoma teško ostvariti.

Što to sve točno znači ostaje nam za provjeriti, vjerujemo vrlo skoro, jer naime, beta bi trebala trenutno biti puštena samo u Kanadi. Prvom prilikom kad bude dostupna u Hrvatskoj, budnim okom pratimo i javimo, a do tada cijelu službenu obavijest možete pročitati ovdje. 

Kako god da se stvari budu odvijale, postavlja se jedno veoma bitno pitanje, da li je igračima potrebna još jedna distribucijska platforma?