VOIP aplikacija Discord je postala prilično popularna kod igrača, budući da osim za glasovnu komunikaciju služi za još mnoge druge stvari. Krajem lipnja dodali su poseban prostor posvećen igrama, koji je podsjećao na Steam, da bi početkom prošlog mjeseca najavili kako će uskoro otvoriti svoju trgovinu za digitalnu prodaju igara. U beta testu od tada sudjeluje 50 tisuća nasumično odabranih Nitro pretplatnika, a sada su objavili koje će igre biti ekskluzivno dostupne, barem određeno vrijeme, u njihovoj trgovini.

Na službenom blogu se pojavila vijest u kojoj su opet htjeli naglasiti ono što su rekli kada su prvi put spomenuli trgovinu: “Podržavanjem indie igara pomičemo granice kreativnog dizajna i to je važno za inovaciju i dugotrajno zdravlje industrije. Naravno, uz to smatramo da su igre kul!”. Popis igara izgleda ovako: asimetrični horor Last Year: The Nightmare, multiplayer igra u kojoj glavnu ulogu imaju strojevi za rublje King of the Hat, akcijska igra Sinner: Sacrifice for Redemption, multiplayer top-down pucačina za četiri igrača At Sundown, odlično ocijenjena strategija koja je dostupna za konzole i zove se Bad North, akcijska sportska igra Mad Machines te spoj kartaške igre i co-opa Minion Masters.

Točnih datuma izlaska za te igre nema, ali pregled možete proučiti u videu ispod teksta. Ako vam treba više detalja o svakoj, možete ih pronaći na blogu gdje ćete za svaku igru zasebno pronaći duži trailer. Ekskluzivnost će trajati 90 dana od izlaska igre, a kada će Discord otvoriti svoju trgovinu, ne zna se još točno. Trenutno imaju samo okvirni plan za njeno otvaranje “ove jeseni”, pa će vjerojatno uskoro o tome objaviti više detalja.