Sljedeća godina će biti veoma interesantna za developere, po svemu sudeći. Nedavno smo svjedočili potez Epic Games s vlastitim market prostorom u kojem nudi developerima 88% od zarade na naslovima prodanim na Epic Games Store prostoru. Discord se odlučio oglasiti također po tom pitanju te “zagorčati” život Steam servisu koji je do nedavno imao svojevrsni monopol nad distribucijom igara.

Discord - c

Discord, koji je primarno voice/chat servis popularno usmjeren prema zajednici igrača, odnedavno ima mogućnost kupovanja igara kroz vlasti prostor aplikacije koji je i dalje u Beta fazi i po svemu sudeći funkcionira sasvim pristojno. Prema novim informacijama, Discord developerima želi ponuditi čak 90% od prodanog iznosa ukoliko se odluče na distribuciju igara kroz Discord trgovinu i podići konkurenciju distribucije videoigara za stepenicu više. Ostalih 10% će koristiti za operativne troškove distribucije, koje planiraju smanjiti što je više moguće.

Steam će se u 2019. godini naći u veoma diskutabilnoj situaciji ako razvoj događa nastavi ovim tijekom.  Spreman li je svevišnji Gabe za borbu i koliko dugo će moći izdržati, postavlja se pitanje.