Devil May Cry 5 vrlo je blizu konačnog izlaska te smo danas čak dobili i demo za igru, no ako je suditi po priči glavnog direktora igre Hideakija Mitsuna, skoro smo dobili nastavak potpuno druge igre.

U intervjuu kojeg je dao za VG247, gospodin Itsuno je izjavio kako je otvoreno prišao osnivaču Capcoma Kenzu Tsujimotu i rekao mu da bi on radio ili Devil May Cry 5 ili Dragon’s Dogma 2, na što mu je šef odgovorio da napravi onu igru koju on želi napraviti pa se naposljetku odlučio za peti nastavak u franšizi Devil May Cry.

Bez obzira na činjenicu da je odabrao novi nastavak u ovom dugogodišnjem serijalu, u glavi su mu se i dalje vrtjele ideje za novi nastavak u često previđenom Capcomovom RPG-u. I to ne samo za Dragon’s Dogmu već za još četiri druge igre koje bi volio napraviti. No, kako i sam kaže, postoji jasna razlika između igara koje bi volio napraviti i igara koje će uistinu napraviti iduće.

S obzirom na to da je rad na igri Devil May Cry 5 završio, Itsuno je potvrdio kako su već krenuli planovi za novu igru o kojoj još ne smije pričati. S obzirom na činjenicu koliko dobro ide Capcomu u zadnje vrijeme, možemo reći da jedva čekamo čuti što je iduće na repertoaru od ovog proslavljenog japanskog izdavača.