Čini se da Dead Island 2 nije toliko mrtav koliko se činilo. Ekipa iz Deep Silvera potvrdila je da će za razvoj igre odsad biti zadužen britanski Sumo Digital. Prema ranijim planovima nakon Techlandovog odustajanja od projekta na novom Dead Islandu trebali su raditi tvorci Spec Ops: The Linea, Yager Development, no spomenuti je tim s njemačkim izdavačem suradnju prekinuo prošle godine.

„Sumo je pokazao da razumije brend, ima kreativne ideje i iznimnu viziju koja se poklapa s našom.“ – objasnio je u službenom priopćenju predstavnik Koch Medie – „Bilo je savršeno smisleno projekt staviti u njihove ruke. Više ćemo detalja otkriti nešto kasnije, no zasad želim reći da smo vrlo uzbuđeni zbog napretka koji ostvarujemo.

Sumo Digital je najpoznatiji po svom radu na Little Big Planetu i Sega All Stars Racingu, no moramo biti fer i reći da se radi o vrlo iskusnom studiju čiji korijeni sežu u 2003. godinu. Tim je radio na brojnim velikim serijalima među kojima su TOCA Race Driver, F1, Dead Space, Forza i ostali.