CD Projekt Red, razvojni studio iza serijala The Witcher, planira oko svoje nadolazeće igre Cyberpunk 2077 napraviti blockbuster franšizu. CEO CDPR-a Adam Kicinski Cyberpunk 2077 opisao je kao “naš novi Witcher 3 ali još ambiciozniji”. 

Osim što će Cyberpunk 2077 biti veća igra od posljednjeg Witchera, CD Projekt Red ima velike poslovne planove i ciljeve za svoju novu igru. Poljski razvojni studio želi napraviti novu blockbuster franšizu, a svoj novi projekt nazvali su “pravim RPG-om”.

“Radimo u novom, futurističkom svemiru. Mislimo da će se to svidjeti igračima, ne samo tradicionalnim RPG igračima – ali ovo je pravi RPG, kao i Witcher, kao i Witcher 3, za zrelu publiku. To je iznimno detaljan otvoreni svijet s velikim i otvorenim mogućnostima u igrivosti”, rekao je Kicinski.

Kicinski je također potvrdio da će usprkos uspjehu svoje platforme GOG, Cyberpunk 2077 ipak prodavati i preko Steama. Podsjećamo, oko Cyberpunka 2077 vladala je grobna tišina već jako dugo, no u posljednje vrijeme se nagađa kako će se prvi gameplay najvjerojatnije prikazati na ovogodišnjem E3-ju.