Akcijska igra Crackdown 3 prvi put je najavljena za vrijeme Microsoftove konferencije na sajmu E3 2014. godine. Tada je bilo rečeno kako će igra izaći tijekom 2016. godine, ali je odgođena do studenog 2017., pa zatim do proljetnih i na kraju ljetnih mjeseci ove godine. Prema nekim izvorima su sada počele kružiti informacije kako je igra još jednom odgođena, ovog puta do 2019. godine.

Igra je u izradi već dugo i Microsoft je surađivao s četiri različita razvojna tima, a očito stvari ne idu prema planu kad je toliko puta odgođena. Novi naslov u serijalu trebao bi zadržati osnovne mehanike iz prve dvije igre i ubaciti novi sustav kroz kojeg vam bande koje uništavate mogu osvetiti za ono što im radite. Također, u videu prikazanom na prošlogodišnjem E3 sajmu mogla se vidjeti kompletna destrukcija zgrada i okoliša.

Što to znači za Crackdown 3 i nadolazeću Microsoftovu E3 konferenciju, ne znamo još jer službenih informacija nema, ali zeleni tabor već godinama kaska za Sonyjem. Nedostaje im igara koje zbog kojih bi igrači kupili njihov sustav, a ako nemaju pripremljeno ništa impresivno za ovu godinu, budućnost im nije baš svijetla. Ipak, nadamo se da će nas ugodno iznenaditi, jer konkurencija znači da se svi više trude.