Iako je igra Gears 5 razvojnog studija The Coalition još daleko od izlaska, odlučili su s fanovima podijeliti nekoliko ambicioznih ciljeva koje imaju u planu. Iako je demo za Gears 5 izgledao fantastično na Microsoftovoj E3 press konferenciji, ono što smo vidjeli ipak nije toliki grafički skok kakvog smo mogli očekivati, no sada znamo zašto je to tako.

Glavni čovjek The Coalitiona Rod Fergussson objavio je kako njegov tim cilja postići ”frame-rate” od 60 sličica u sekundi u singleplayer i multiplayer modu.

Naš cilj je oduvijek bio 60fpsa i vjerujemo da ćemo, sa svim što smo učinili i naučili iz razvoja Gears of Wara 4 i svim optimizacijama koje smo učinili otad, postići 60 fpsa u 4K rezoluciji.”, kazao je Rod Fergusson.

Xbox One X sigurno će dobiti najbolju inačicu Gearsa 5 zbog svoje tehničke nadmoćnosti i svakako bi mogao izvesti 60 fpsa u 4K rezoluciji, no gospodin Fergusson nije naznačio hoće li ta 4K rezulucija biti nativna ili će se služiti tzv. ”checkerboarding” metodom ili će biti dinamična rezolucija koja će se spuštati po potrebi održavanja stabilnog frameratea.

Nije poznato kakve ciljeve imaju za baznu Xbox One konzolu..

Gearsi 5 izlaze iduće godine za Xbox One i PC, a trailer za igru pogledajte u nastavku: