Prije pet godina je akcijska avantura i metroidvania Chasm imala prilično uspješnu Kickstarter kampanju za jedan indie projekt. Razvojni tim Bit Kid je tada bio odredio da će je igrači moći zaigrati u svibnju 2014. godine, ali se to nažalost nije dogodilo. Sada se bliži polovica 2018. godine, a tim je konačno odlučio igračima koji s nestrpljenjem već dugo čekaju tu vijest, reći da igra stiže i to ovog ljeta.

Obavijest je najprije objavljena putem PlayStationovog bloga, nakon čega je tim objavio detalje putem Steama i Kickstartera. “Danas nam je veoma bitan dan”, kaže tim i nastavlja, “Nakon nekoliko godina rada smo napokon sakupili dovoljno samopouzdanja da možemo procijeniti vrijeme koje će nam biti potrebno za dovršavanje onoga što smo planirali i reći da će igra izaći u ljetnim mjesecima.”

Kao proslavu ovog bitnog događaja dobili smo i prvi novi trailer nakon spomenute Kickstarter kampanje, a uz to će igra osim za PC za kojeg je inicijalno bila isključivo najavljena izaći i za PlayStation 4 te PS Vitu. Ako vas zanima sve što možete očekivati, pročitajte spomenutu objavu na PlayStationovom blogu, a trailer, unatoč tome što je kratak, dovoljno dobro demonstrira Chasm da biste zaključili da li je to igra koja će vas privući.