CCP Games su najavili Sparc, svoj prvi originalni projekt izvan svijeta EVE-a kojim su se bavili nakon inicijalnog izdanja. Riječ je o virtualnom sportu za kojeg će biti potreban Oculus Rift, HTC Vive ili PlayStation VR, a omogućit će brze online partije protiv ostalih igrača u punom VR okruženju.

Uz korištenje kontrolera spomenutih uređaja, igrači će iz daljine bacati projektile na suparnike i istovremeno se braniti izbjegavanjem, blokiranjem i odbijanjem protivničkih napada. Uz to, autori najavljuju promatrački mod Courtside putem kojeg je moguće gledati okršaje ostalih igrača, te se prijaviti za slijedeći krug, a osim multiplayera u planu su solo izazovi, kao i trening misije.

Morgan Godat, izvršni producent CCP Atlante je ovom prilikom izjavio kako su nakon inicijalnih eksperimenata s virtualnom stvarnošću uzbuđeni idejom glede originalnog sporta koji bi igračima trebao ponuditi virtualni teren unutar vlastita četiri zida na kojem se mogu sastajati i nadmetati s ljudima iz čitavog svijeta.

Prema planu, Sparc bi trebao biti dovršen ove godine, a u nastavku slijedi promotivni video koji prati ovu najavu.