Prije par dana smo pisali kako je ESRB na svojim stranicama uz Catherine stavio i PC kao platformu, a uz to je Sega na Steamu po stranicama drugih igara stavljala slike ovaca uz opis “Baaaaa”. Zbog toga se očekivalo da će ovaj zanimljiv spoj platformera, zagonetki, avanture i priče o odnosima uskoro stići na računala kao prva Atlusova igra, no to se dogodilo prije nego što je itko vjerojatno očekivao.

Catherine Classic, verzija igre koja ima podršku za 4K rezoluciju, otključan FPS i mogućnost podešavanja kontrola za tipkovnicu i miša, od sada je dostupna za računala putem Steama. “Htjeli smo igračima na PC-u dati priliku da po prvi puta zaigraju Catherine u obliku kojem je bila dostupna kada je prvi put izašla, a Catherine Classic je savršen način za ostvariti taj cilj”, kaže Sega.

Svi zainteresirani igrači mogu kupiti igru po cijeni od 19,99 eura i osim osnovne igre dobiti dio soundtracka, nekoliko avatara i pozadinskih slika. Na Valveovom servisu ćete pronaći nešto više detalja o priči, dok nešto gameplayja možete vidjeti u traileru ispod teksta. Sega je za kraj dodala da se nada da će uskoro imati više informacija za podijeliti o drugom Atlusovim portovima za PC, a to će možda uključivati i nadolazeći remaster Catherine Full Body koji je trenutno u planu za PS4 i Vitu.