Uoči izlaska Call of Dutyja: Black Ops III o igri se priča na internetu, ali ne zbog pozitivnih stvari. Službeni Twitter račun Call of Dutyja krajem rujna nakratko je preimenovan u “Current Events” i na njemu je osvanula vijest o eksploziji u Singapuru. U južnoj Aziji se zbog toga dogodila mala panika, a negativne reakcije na taj neukusni marketinški potez isprovocirale su reakciju od ljudi odgovornih za igru koja izlazi početkom studenog.

Jason Blundell iz Treyarcha, studija koji razvija Black Ops III, za IGN je dva tjedna nakon incidenta izjavio da mu je žao ako je netko to krivo shvatio te da se tim tweetom “…nije tražilo nikakvu pozornost. Nije rađeno sa zlom namjerom kako bi se namjerno izazvao strah.”

CoD_problematicni_tweet

Problematični tweet je u međuvremenu uklonjen, ali screenshot dokazi ipak postoje.

Ovo definitivno nije prvi put da se Call of Duty našao na meti kritike zbog nekih neosjetljivih poteza. Najpoznatiji incident je svakako “No Russian” razina u Modern Warfareu 2 u kojoj su igrači glumili teroriste koji su preuzeli kontrolu nad civilnim aerodromom. Malo se slabije pamti da se u Black Opsu II pojavljuje Oliver North, rehabilitirani ratni zločinac, ali i to je svojedobno bio prilično kontroverzan potez.

Kao komentar ćemo dodati kako bismo voljeli vjerovati Treyarchu kada kaže da “nisu namjerno”, ali malo je teško vjerovati da igra s tako jakim marketinškim strojem ovakve poteze radi slučajno. U komentarima nam možete javiti što vi mislite o tome.