Nakon brojnih zakrpi i unaprjeđenja koja redovno dolaze u Call of Duty: Black Ops 4, igra je sada dobila još jedno novo pojačanje, ovoga puta u vidu mikrotransakcija.

Naime, u verziji igre za PlayStation 4 od prekjučer je u sklopu Black Marketa implementiran sustav COD Pointsa, skraćeno CP-a. COD bodove možete koristiti u Black Marketu za kupnju raznoraznih itema u sva tri moda: Multiplayeru, Zombiesima i Blackoutu.

No, ono što je interesantno i u ovom slučaju vezano uz mikrotransakcije je činjenica da ovaj virtualni novac u igri možete kupovati pravim novcem i tako puno brže napredovati u igri. Mnogim fanovima ova činjenica je posebice zasmetala, pogotovo kad se uzme u obzir da Call of Duty: Black Ops 4 nije besplatna igra, već za nju morate izdvojiti punu cijenu.

Same CP-ove možete, dakle, koristiti za razne stvari: od Nebulium Plazme u modu Zombies, do toga da možete automatski otključavati nove tierove u Black Marketu, brže napredovati i dobivati dodatne kozmetičke iteme. Kupnja novog tiera izaći će vas 100 CP-a.

Što se tiče kupnje samih CP-a pravim novcem, postoji više različitih platnih rangova, pa tako 100 CP-a košta 1 dolar, 500 CP-a izaći će vas 5 dolara2.400 CP-a košta 20 dolara, a 5.000 CP-ova koštat će vas sasvim solidnih 40 dolara itd. Malo je reći da s tom svotom možete još jednom kupiti čitavu igru.

100 dolara za 13.000 CP-a…pa tko voli, nek’ izvoli.

Naravno, postojanje mikrotransakcija i CP-a u Black Opsu 4 ne treba nas uopće čuditi, s obzirom da ovaj sustav mikrotransakcija u igrama serijala Call of Duty postoji još od 2015. godine, kad je uveden u sklopu Black Opsa 3, također kroz sustav Black Market.

Valja, također, napomenuti kako je jučer izašla i Call of Duty Companion mobilna aplikacija (o kojoj smo pisali ovdje), a ove svježe uvedene mikrotransakcije i CP-ovi mogu se osvojiti i korištenjem aplikacije.

Naime, svi koji skinu aplikaciju i logiraju se, automatski dobivaju 500 CP-a za potrošiti na što god ih volja unutar ovoga platnog sustava, a vlasnici Black Ops 4 Passa (koji dolazi uz nekoliko različitih Deluxe izdanja igre, a može se i kupiti zasebno) dobivaju dodatnih 1.000 CP-a te 300 jedinica Nebulium Plazme.

Kao što smo spomenuli na početku, COD bodovi i sustav mikrotransakcija trenutno su dostupni samo u PlayStation 4 verziji igre, dok će na PC i Xbox One stići nekad tijekom idućega tjedna.

Ukoliko vas zanima više informacija o Black Marketu na PC-ju i Xboxu One, informirajte se putem ovoga linka, a ukoliko ste propustili, na proljeće se planira snimanje filma Call of Duty, pa više o tome možete saznati ovdje.