Modern Warfare se na tržištu pojavio 2007. godine i bio je igriv na Xbox 360, PlayStation 3 i PC platformama. Ovo je bio prvi Call of Duty koji se prebacio s teme Drugog svjetskog rata i otišao u moderno doba. Prebacivanje teme se prikazalo veoma uspješnim (15,7 milijuna prodanih primjeraka) i podiglo serijal na puno višu ljestvicu popularnosti.

U studenom 2016. godine smo svjedočili dolasku Remastered verzije igre. Remastered verzija je isprva bila prodavana samo uz Legacy, Digital Deluxe ili Legacy Pro verzijama Call od Duty: Infinite Warfarea, a sredinom 2017. godine se na tržištu pojavila kao “standalone” igra.

Kritičarima i velikom broju igrača Remastered jednostavno nije sjeo zbog mnogo problema i drugačijeg gameplaya. A ako ste vi jedna od osoba koje je Remastered razočarao, Microsoft je na svoju listu “backward-compatibility” programa na Xboxu One dodao originalni Modern Warfare.

Da bi uz pomoć svoje konzole Xbox One uronili u more nostalgije, sve što trebate napraviti je ubaciti disk Modern Warfarea u Xbox One ili kupiti igru preko Xbox Storea i pritisnuti play.