FTL: Faster Than Light odlična je strategija na poteze s roguelike elementima koja je prije gotovo šest godina oduševila velik broj igrača. Razvojni tim Subset Games nije se puno izjašnjavao o sljedećem projektu dugo vremena, no prije nešto više od godine dana objavili su kako se nova igra zove Into the Breach.

Kao i prvi projekt, i ovdje se radi o strategiji na poteze, ali igra izgleda jednostavnije od FTL-a. Prema riječima razvojnog tima, izgled vara, pa ćemo za rješavanje staza na maloj ploči i spašavanje čovječanstva od najezde vanzemaljaca morati upotrijebiti moždane stanice.

Osim osnovne premise, nekolicine slike i jednog kratkog trailera nisu objavljivali detalje o gameplayju, a oni koji žele znati točno u što se upuštaju mogu proučiti recenzije nekih kritičara koje su danas izašle. Ukratko, oni koji su objavili svoje dojmove veoma su oduševljeni novom igrom koju je Subset pripremio, pa ako volite strategije imajte je na umu.

Into the Breach izlazi sutra isključivo za PC, a ako je suditi prema prethodniku konzolaški portovi neće izaći. Razvojni je tim izdao trailer koji će vam približno dočarati što možete očekivati, dok ćete ono malo informacija koje su do sada objavili pronaći ovdje ili na Steamu.