Bethesda leakala privatne podatke svojih korisnika


Fallout 76 je već sada itekako ozloglašena igra. Znam da ću se probuditi ujutro i vidjeti koliko je dublja rupa koju si je Bethesda iskopala u odnosu na dan prije.

U “Najlonska vreća” sagi, je došlo prvo do pozitivnog obrata nakon intenzivnog pritiska od strane gaming zajednice, no ni taj vlak pozitive nije dugo trajao.

Noćaš je izbila vijest da korisnici koji su ukucavali podatke na službenu stranicu, da zamjene svoje geto najlonske vrećice za platnene, su se neugodno iznenadili – dobili su pristup Bethesdinom sustavu korisničke podrške, a samim time i mogućnost da otvaraju i zatvaraju “tickete” za razmjenu, kao i mogućnost da nonšalantno vide privatne podatke korisnika.

Ova rupa u sustavu je ubrzo zatvorena, no ne prije nego su redditaši i forumaši na Bethesdinim forumima podijelili dojmove, navodeći kako imaju pristup privatnim email i kućnim adresama korisnika, te kreditnu karticu i skenirane račune koji su korišteni za kupovinu igre.

Ovako je to izgledalo u praksi:

Bethesdin community manager je samo u forumskoj temi napisao – “Pozdrav dečki, riješili smo problem”

Kada se sve uzme u obzir, Fallout 76 nam je podario, ako išta, barem tjedan dana pisanja o najlonskoj vrećici, što je najljepši poklon koji nam je Bethesda podarila za ove blagdane.

 

Oglašavanje