Izdavačka kuća Focus Home Interactive i razvojni tim Tindalos Interactive su najavili izradu RTS-a Battlefleet Gothic: Armada 2 kojeg bismo prema planu trebali zaigrati već ove godine.

Spomenuti je prema dostupnim informacijama temeljen na uspješnom konceptu prethodnika, no kao i svaki nastavak koji drži do sebe, bit će “veći, bogatiji i ambiciozniji” od originala. Inicijalna verzija će netom po izlasku igračima predstaviti svih 12 frakcija iz originalne stolne igre i njezine ekspanzije na kojoj je Armada temeljena.

Konkretno, riječ je o frakcijama Imperial Navy, Space Marines, Adeptus Mechanicus, Necrons, Chaos, Aeldari Corsairs, Aeldari Craftworld, Drukhari, T’au Merchant i Protector Fleets, Orks i Tyranids.

Za samu podlogu iskorištena je priča Gathering Storm and the 13th Black Crusade koja developerima omogućava izradu nekoliko dinamičkih kampanja, a Battlefleet Gothic: Armada 2 će biti predstavljena za desetak dana na What’s Next de Focus, godišnjem gaming događaju u Parizu kojeg organizira Focus Home.