Početkom godine pisali smo o Toddu Rogersu, koji je držao svjetske rekorde u mnogo igara na konzoli Atari 2600, uključujući Barnstorming.

Barnstorming ima mode pod nazivom “Hedge Hopper” (ili Game 1) u kojem upravljate zrakoplov i pokušavate što prije proletjeti kroz 10 staja.

Rogersu je bio priznat rekord u Hegge Hopperu od 32.04 sekunde. Taj rekord bio je poznat kao “mrlja od kave” rekord zbog priča o tome kako je vrijeme bilo krivo pročitano zbog mrlje od kave na dokazu. Godinama kasnije, ovaj rekord, zajedno s mnogim ostalima je bio maknut sa stranice Twin Galaxies i Todd Rogers je izgubio svoj Guinessov rekord kada se dokazalo da su njegovi rezultati bili lažni.

Na Speedrun subredditu je osvanuo post pod nazivom “Novi razvoj u Barnstormingu na Atariju 2600: Sada smo pobijedili ljudski rekord i rekord mrlje od kave”.

Detaljno objašnjava povijest rekorda ove igre, istragu o lažnim rezultatima i novi glitch koji je igraču omogućio rezultat od 29.97 sekundi po prvi puta, i to bez softverske pomoći.