Turtle Rock Studios poznat je po igrama Left 4 Dead i Evolve. Nakon što im je druga igra bila prilično neuspješna, raskinuli su partnerstvo sa 2K Games i krenuli s radom na novom IP-u kojeg do sada nisu htjeli spominjati. Danas su uz Warner Bros. najavili da se igra zove Back 4 Blood i da se njome vraćaju svojim korijenima.

Radi se o novom kooperativnom FPS naslovu u kojem ćete pucati po velikom broju hodajućih mrtvaca, ali on nema veze s Valveovim serijalom. “Ne oslanjamo se na prijašnje uspjehe. Cilj nam je iskoristiti sve ono što smo naučili i krenuti dalje. Znamo da je to težak zadatak. Zapošljavamo velik broj ljudi, jer znamo da je ovo najveći izazov u povijesti našeg studija. Znamo da se ovaj naslov mora izdvajati i namjeravamo upravo to napraviti”, rekao je suosnivač studija Phil Robb.

Tim zasad osim naslova nije spreman podijeliti puno detalja, ali su objavili odgovore na pitanja koja će igrači zasigurno imati. Znamo da je ovaj FPS u izradi za PC, PS4 i Xbox One, da će imati kampanju, ali i PvP mod, trenutno ne razmišljaju o mikrotransakcijama, neće biti battle royale moda i ne znaju kada će igra biti spremna za izlazak.

Sve u svemu, ne znamo mnogo o Back 4 Blood, ali ako im implementacija inovacija koje pripremaju bude uspješna, vjerujemo da će projekt dobro proći. Ako želite biti u toku pratite službene stranice, a mi ćemo vas obavijestiti čim saznamo nešto novo.