Indie Metroidvania klon Axiom Verge, čija PC verzija je dosada bila dostupna samo na Steamu, sada je dostupna i putem Epic Games Storea, gdje ju trenutno možete preuzeti besplatno. No verzija igre na Epicovom dućanu našla se u nevoljama zbog nedostatka komponente “Steam”. Spomenuta komponenta (odnosno njezin nedostatak) nehotice je izazivala rušenje igre iz prvotno nepoznatih razloga.

Naime, Tom Happ – nezavisni developer koji stoji iza Axiom Vergea – tvrdi kako je zbog postavljanja igre na Epic Games Store iz njezinih pozadinskih podataka izuzeo sve komponente koje su imale riječ “Steam” u svom nazivu, misleći kako su one suvišne za njezino ispravno funkcioniranje.

Ovo nije stvaralo nevolje pretjerano dugo jer je zakrpa bila puštena u najkraćem mogućem roku nakon što je problem bio otkriven. Rješenje za sve koji su imali taj problem i za one koji ga i dalje potencijalno imaju, veoma je lagan.

Pokrenite Epic Games Launcher, zatim na stranici igre Axiom Verge kliknite na zupčanik te na “Verify”. Ako vam je igra postavljena na “Auto Update”, zakrpa će se samostalno skinuti, a u suprotnom nadogradnju pokrenite ručno. Vodite računa da vam je posljednja verzija igre 1.47 i to je to 😉

Uživajte u besplatnim igrama.