U 1982. godini, Todd Rogers je postavio svjetski rekord za Dragster, trkašku igru na konzoli Atari 2600. S vremenom od 5.51 sekundi, ovaj rekord Guinessova knjiga rekorda priznaje kao najdulje držan rekord u povijesti videoigara.

Prošle godine, speedrunner Eric “Omnigamer” Koziel je shvatio da Rogersov rekord izgleda pomalo nerealistično. Koziel je stvorio savršen speedrun igre koristeći softverske alate, za takozvan “tool-assisted speedrun”, popularan način otkrivanja najbržeg mogućeg prelaska određene igre. Rezultat koji je postigao bio je 5.57 sekundi, što je za tako malu igru velika razlika. Zajedno s ostalim speedrunnerima, Koziel je počeo intenzivno igrati Dragster, i do danas, 13 ih je uspješno spustilo vrijeme na 5.57.

Nakon dugotrajnog procesa, Rogersov rezultat je maknut s Twin Galaxies, stranice za rekorde u igrama. Twin Galaxies tim priložio je komentar: “Bazirano na cjelokupnim dokazima predstavljenim u službenoj forumskoj objavi, Twin Galaxies administracijski tim je jednoglasno odlučio maknuti sve Rogersove rezultate i zabraniti mu pristup našim rang linstama.”

Priča se nije odvijala samo oko Dragstera, makar je istraga ovog rezultata bila kap koja je prelila čašu. Rogers je u mnogim igrama držao rekord koji je bio barem dvostruko veći od rekorda na drugom mjestu. Zanimljivu istragu o Rogersovoj povijesti lažnih rezultata pogledajte u ovom informativnom videu.