Već dugo vremena, fanovi Assassin’s Creeda nadaju se jednoj stvari. Ova najviše priželjkivana država koju igrači žele vidjeti prišla je korak bliže postanku dijela AC svijeta.

Japanska pozadina čini se savršena: bogata povijest, interesantne povijesne figure i zanimljiv pejzaž, a naravno i mogućnost igranja kao ninja ili samurai. Čemu onda ta idila nije već stupila na snagu?

Ubisoft je prethodno objasnio kako se u širokoj povijesti čovječanstva Japan našao kao najviše istrošena tema u kontekstu videoigara i ostalih medija. Assassin’s Creed je trebala biti jedna od onih igara koja uzima manje poznate dijelove i razdoblja svijeta i predstavlja ih kao nešto uzbudljivo i novo. Zanimljivo je, naime, kako su naveli Japan i Egipat kao najgore moguće zemlje za AC igru, a jedna od njih je upravo izašla, i ovdje već započinje djelić nade.

Spekulacija se ponovo otvorila prošli tjedan kada je na Artstationu osvanuo koncept art umjetnika Johna Bigorgnea, koji je već radio na velikim Ubisoftovim naslovima. Na slikama se može uočiti feudalni Japan, a definitivna poveznica je AC logo na leđima jednog od likova.

Nije potvrđeno jesu li crteži dijelovi igre koja je možda bila otkazana, ili igra koja će tek izaći, ili je to ipak za animiranu AC seriju koja je bila najavljena ovog ljeta. U nedavnom Redditovom AMA-u, Aymar Azaïzia, Ubisoftov voditelj sadržaja, također napominje kako obožava Japan i samuraje.

Sucker Punch Productions trenutno radi na igri Ghost of Tsushima, čija je radnja također u feudalnom Japanu, pa i iz tog razloga postoji mogućnost da Ubisoft odluči još malo pričekati s ovom tematikom.

Koji biste sljedeći krajolik vi najviše željeli isprobati?