Ubisoft je najavio nešto što naziva Assassin’s Creed VR iskustvom koje će se na tržištu pojaviti u neko doba ove godine. Ovaj komad VR zabave bit će povezan s Assassin’s Creed filmom, a prema prvim informacijama sadrži segmente snimljene na setu na kojem se snimao sam film.

Iza ovog misterioznog komada zabavnog sadržaja stoji ekipa iz Foxa u suradnji s tvrtkom Practical Magic, specijaliziranom za VR. Službena najava stigla je na jednom od jučerašnjih panela na ovogodišnjem GDC-u, no konkretnijih informacija nažalost nismo dobili.

Podjednako misteriozan je i film u kojem glavnu ulogu igra popularni glumac Michael Fassbender koji glumi lika iz suvremenog doba te njegovog španjolskog pretka iz 15. stoljeća. Iako detalje nije objavio i ne može znati kako će publika reagirati, Ubisoft je uvjeren u uspjeh filma, zbog čega je već osigurao snimanje nastavka.

Što se svijeta igara tiče, Assassin’s Creed je ove godine na pauzi i iduće ćemo veliko poglavlje dobiti iduće godine. Dotad se možemo zabavljati spin-off trilogijom Assassin’s Creed Chronicles.