Najnoviji dodatak sagi Lost Tales of Greece došao je za Assassin’s Creed Odyssey, a sljedeći plaćeni DLC je dobio datum izlaska.

Dodatak pod nazivom The Daughters of Lalaia nas smješta u selo koje nema nikakvu obranu a zadatak našeg heroja ili heroine jest da donesemo odabire po pitanju preživljavanja i pripremimo stanovnike sela na nadolazeću opasnost. Neodoljivo podsjeća na premisu Sedam Samuraja, samo što nema sedam samuraja, nego jednog Spartanaca/ku!

Da biste započeli novi quest, odite u Phokis nakon što završite peti chapter u main story questu. Prvi quest se zove A Gathering Storm, a Ubisoft predlaže lika koji je barem level 13.

Drugi mjesečni quest, Poet’s Legacy, nas upoznaje s najskandaloznijom pjesnikinjom Grčke! Tijekom ovog questa ćemo saznati da gospodična krije nešto ispod površine, dok joj pomažemo u održavanju njenih rizičnih izvedbi.

Da biste započeli quest, zaletite se do regije Boetia nakon što završite peti chapter. Prvi quest se zove Praxilla’s Admirer i preporuča se da ste barem level 34.

Osim tih omanjih dodataka, ovaj mjesec nam stiže malo mesnatiji DLC.

Shadow Heritage se nastavlja na priču iz prvog DLC-a, Hunted. U Shadow Heritage ćemo istraživati blokadu grada Achaia. Otkrit ćemo grupicu zatočenih stanovnika grada čiji su životi u opasnosti zbog “žestokog admirala” koji vodi blokadu grada. Očekujemo uzbudljive borbe na otvorenom moru!

Shadow Heritage će biti dostupan od 15. siječnja, a morate završiti prvu epizodu, odnosno prvi DLC da biste igrali ovaj.

Nastavljajući se na sve ove dodatke, Ubisoft je u igru ubacio i kiklopa Argesa, koji baci Hammer of Hephaistos kada ga se ubije. Nalazi se na Volcanic Islandu, a borba protiv Argesa je za endgame likove, što bi značilo da se preporuča da ste barem level 50 prije nego ga napadnete!

Dobre vijesti i za Uplay članove – Aya iz Assassin’s Creed Origins će biti dostupna kao Legacy Lieutenant krajem siječnja, uz Dionysos Character Pack koji dolazi s novim setom, mountom i legendarnim daggerom. Krajem mjeseca će biti dostupan i Athena Pack.

Kao da sve to nije dovoljno, stiže i novi update 10. siječnja koji će dodati novog prodavača, Hephaistosa u igru. Njegova radnja će se moći naći u Myson Cave u regiji Malis. Nudit će usluge Learn, Upgrade i Engrave.

Osim toga, moći ćemo prilagoditi scaling neprijatelja. Tako će opcija Heavy značiti da svi neprijatelji ostaju na našem levelu, Normal znači da nema promjene u postavkama težine, Light bi značio da je sav sadržaj oko dva levela ispod trenutnog, dok je Very Light opcija ako želite sadržaj čak četiri levela ispod trenutnog.

Scaling opcije neće biti dostupne u Nightmare modu težine.

Izgleda da Ubisoftovo obećanje da ćemo Odyssey moći igrati najmanje dvije godine ima temelja, s obzirom koliko sadržaja izbacuju! Samo se nadamo da će potrajati.