Sudeći po brojkama koje su izašle na Steamu, svakako možemo zaključiti kako je Assassin’s Creed Odyssey vratio serijal na stare staze slave.

Naime, novi nastavak u franšizi Assassin’s Creed postavio je novi rekord u broju istovremenih aktivnih igrača. Igra je izašla prošlog tjedna te je u jednom trenutku zabilježena brojka od 62 tisuće aktivnih igrača, što je povećanje od 33% posto u odnosu na Assassin’s Creed Origins koji je izašao prošle godine koji je na vrhuncu imao 41 tisuću aktivnih igrača.

Ovakav podatak čini Assassin’s Creed najpopularnijom igrom u serijalu dosad, barem na PC platformi. Brojku o trenutnim aktivnim igračima na konzolama nažalost ne posjedujemo.

Bez obzira na svoju popularnost, Assassin’s Creed Odyssey nije uspio skinuti s trona prodajne brojke za igru FIFA 19 u najvećem europskom tržištu videoigara – Ujedinjenom Kraljevstvu.

Što se tiče samih prodajnih brojki u odnosu na prethodni nastavak, Odyssey se prodao u 26% manje primjeraka, no valja uzeti u obzir da se ove brojke odnose samo na prodaju fizičkih kopija.

Assassin’s Creed Odyssey dostupan je za PlayStation 4, Xbox One i PC.