Another World je akcijski platformer koji je izašao davne 1991. godine, a zbog inovativnog korištenja filmića unutar igre u njoj su inspiraciju pronašli drugi kultni naslovi kao što su Metal Gear Solid, Ico i Silent Hill. Razvojni tim Dotemu je uz dopuštenje tvorca Erica Chahija odlučio igru za dvadesetu obljetnicu modernizirati i izdati za iOS, a nakon toga su stigle verzije za sve druge platforme.

Danas se njima pridružio i Nintendo Switch, pa svi zainteresirani igrači mogu vidjeti po čemu je ta igra bila posebna i na toj konzoli. Another World se prodaje po cijeni od 9,99 eura, a kupovinu možete obaviti na Nintendovim stranicama.

Igra vas stavlja u ulogu mladog fizičara koji se zove Lester i koji je (ne)sretno otkrio misteriozan i opasan vanzemaljski svijet. Zadatak vam je istražiti lijepe lokale, poraziti vanzemaljce i koristiti moždane vijuge za rješavanje zagonetki kako biste pronašli put do doma.

Na ovom su portu surađivali Dotemu i gospodin Chahi kako bi što vjernije dočarali original, a ako želite više informacija o tom svijetu možete ih pronaći ovdje.