Treyarch i Activision zaista se jako trude oko njihovog hita Call of Duty: Black Ops 4, naročito oko njegova Battle Royale moda Blackout. Prošloga četvrtka pisali smo o tome kako je u Blackout stigao kratkotrajni respawn mod imena “Down But Not Out” koji traje do 30. siječnja, a preko vikenda putem Call of Duty Companion aplikacije procurila je informacija o modu Ambush koji u igru dolazi odmah nakon respawn moda.

Ovaj mod bit će poseban po tome što će u Blackoutu od svih oružja biti dostupni isključivo snajperi i melee oružja. S obzirom da vijest o tome nije prvenstveno došla od samoga studija niti izdavača, već je slučajno objavljena putem companion aplikacije, igrači su počeli postavljati pitanja na redditu, što je ponukalo Treyarch da se javno izjasni.

Istina je, Ambush dolazi uskoro u Blackout kao idući vremenski ograničeni mod – ali ne odmah!“, u odgovoru su na redditu naveli iz Treyarcha, te dodali: “Down But Not Out bit će dostupan još par tjedana na svim platformama. Planiramo pustiti Ambush u divljinu odmah nakon toga“.

Osim što ćemo u modu Ambush na raspolaganju imati isključivo snajpere i melee oružja, ključna će biti činjenica i da se krug, nakon prvog kolapsa, neće zaustavljati do samoga kraja, stoga je u opisu moda navedeno kako će ovaj mod više nego inače iskorištavati neke od perkova dostupnih u Blackoutu.

Primjerice, perk imena Outlander bit će nužno potreban, jer omogućuje smanjenu količinu štete od kruga, kao i veću brzinu hodanja dok vam krug nanosi štetu. Osim Outlandera, navode se i Skulker i Dead Silence. Naime, Skulker omogućuje brže kretanje u čučećem položaju, a Dead Silence, pak, da se vaši koraci ne čuju, odnosno da proizvodite manje buke prilikom otvaranja Stasheva i sanduka sa zalihama.