U svibnju prošle godine razvojni tim Remedy Entertainment objavio je kako iz prodaje moraju povući svoju igru Alan Wake zato što su istekle licence na neku glazbu koja se u njoj nalazila. Tada se akcijska igra s elementima horora prodavala po prilično sniženoj cijeni i dan nakon objave nije ju više bilo moguće kupiti.

Sada je Remedy objavio kako su uz pomoć Microsofta riješili problem i svi oni koji nisu sada mogu igru kupiti. “Puno hvala našem partneru i izdavaču Alana Wakea, Microsoftu, koji je uspješno odradio pregovore za prava na licenciranu glazbu u igri kako bi se opet mogla prodavati”, stoji u Tweetu.

Igra je opet dostupna na Steamu i na GOG-u, a kako bi proslavili tu vijest te usput i Noć vještica koja stiže odlučili su je prodavati po sniženoj cijeni. Na oba servisa ćete je pronaći po cijeni od 2,5 eura, odnosno 3,36 eura ako želite verziju za kolekcionare. Ponuda vrijedi do 1. studenog.

Alan Wake je izašao najprije za Xbox 360 sredinom svibnja 2010. godine, da bi do PC došao nešto manje od dvije godine nakon toga. Igra je pokupila prilično dobre ocjene na obje platforme te je dobila standalone ekspanziju koja je bila malo lošije prihvaćena.