Will je uvijek htio biti junak, ali kako je potekao iz obitelji prodavača, nije bilo vremena za treniranje već je sve vrijeme morao provoditi u trgovini pomažući svojim roditeljima. Sada kad njih više nema i kada je ostario, odlučio je da nije prekasno za ostvariti svoje dječje snove i baciti se na posao. To je premisa akcijskog RPG-a Moonlighter iza kojeg stoji nezavisni tim Digital Sun.

Kako je uvijek bitno imati alternative, Will će i dalje voditi svoju trgovinu, dok će se avanturama u tamnicama baviti nakon završetka radnog vremena. Igrači će glavnog junaka ove priče pratiti u oba aspekta njegovog života – u prodaju možete stavljati iteme koje pronalazite, određivati im cijenu, zaposliti asistente i nadograđivati samu trgovinu. Ono što prodajete stiže iz raznih drugih svjetova i dimenzija u koje možete ući kroz portale koji su nedavno otkriveni.

Moonlighter ima i rogue-lite elemente koji se odnose na tamnice, koje će zbog toga biti raznolike, biti proceduralno generirane i imati različito raspoređene neprijatelje. Igra ima jako lijep pixel art, u što se i sami možete uvjeriti u najavnom traileru ispod teksta kroz kojeg je izdavač 11 bit studios najavio i datum izlaska. Igra izlazi za 29. svibnja za PC, Xbox One i PlayStation 4, a na sve tri platforme će se prodavati po cijeni od 19,99 eura. Sve druge informacije o igri možete pronaći ovdje.