Već smo oplakali činjenicu da je Microsoft odlučio ugasiti razvoj igre Scalebound i nastavili dalje sa svojim životima, no šuška se kako će Nintendo upotrijebiti svoju magiju i igru vratiti iz mrtvih.

Microsoft je još 2017. odlučio ”zavrnuti pipu” i stopirati produkciju igre, tvrdeći da su na tu odluku došli nakon niza dugih deliberacija i kako to nije bila lagana odluka. U kuloarima gaming industrije sada kolaju priče o tome kako će Nintendo preuzeti vlasništvo nad Scaleboundom, no kao što to inače biva s ovakvim vijestima, treba ih uzimati sa zrnom soli.

Nameće se pitanje hoće li Scalebound ostati u istom kapacitetu, odnosno jednako ambiciozan kao dosad. Ono zadnje što smo vidjeli od igre bilo je impresivno, no u istom trenutku iznimno nedorađeno, a mogli smo čuti i jecaje Xbox One konzola na pomisao da pokrenu nešto toliko kompleksno i zahtjevno.

Nintendo Switch nije baš bogzna koliko jaka konzola s obzirom na to da u sebi ima Tegra X1 grafičku koja se koristi za mobilne uređaje. To bi značilo da bi se igra morala konceptualno mijenjati – ili bi se morala jako smanjiti ili postati linearna ili bi morala potpuno promijeniti žanr jer bi u originalnom obliku Switch izgorio dok bi ju pokušao pokrenuti.

Dok ne dobijemo neku snažniju potvrdu ove priče, podsjetite o čemu se radi u igri Scalebound tako da pogledate trailer u nastavku: