Popularni hit iz 2015. godine s Nintendovih konzola Wii U i 3DS ove godine dobiva svoj nastavak za Nintendo Switch. Radi se, dakako, o igri Super Mario Maker 2.

Vijest je to koju je obznanio Nintendo putem jučerašnjeg eventa Nintendo Direct, a novi nastavak ovog zabavnog level makera i platformera u univerzumu najpoznatijeg bucmastog vodoinstalatera s brkovima na Nintendo Switch dolazi već ovoga lipnja.

Od nekih novosti koje nas očekuju u nastavku Mario Makera svakako treba istaknuti mogućnost odabira vizualnog stila iz igre Super Mario 3D World, a u traileru je posebno naglašena mogućnost dodavanja “Steep Slopea“, odnosno kosih padina kao površina niz koje će Super Mario moći klizati, no prikazani su i brojni drugi objekti i pozadine koje ćemo moći dodavati.

Naravno, očekuju nas i različiti power-upovi koje ćemo skupljati, a pri kraju trailera posebno je istaknuto ono s odijelom mačke.

U svakom slučaju, što nas sve očekuje u punokrvnom nastavku Super Mario Maker 2 na konzoli Nintendo Switch, saznat ćemo ovoga lipnja.