Znali smo da je serijal Kingdom Hearts izrazito popularan širom svijeta i ima veliku sljedbu fanova, no nismo očekivali da će se dogoditi jučerašnja situacija. Naime, fizička kopija igre Kingdom Hearts III za Xbox One procurila je više od mjesec dana prije izlaska, a o tome se sada oglasio direktor igre Tetsuya Nomura.

Kako navodi portal Polygon, dežurni krivac je osoba koja je očito imala pristup igri u procesu distribucije i izrade diskova koji tek trebaju izaći na tržište krajem siječnja. Spomenuta osoba domogla se 30 kopija igre Kingdom Hearts III za Xbox One te je putem interneta podijelila screenshotove igre i video isječke njezinog glavnog menija kao dokaz za potencijalne kupce, u namjeri da ih proda.

Sporne slike i video isječci (koji pokazuju ne samo snimku igre na ekranu, već i snimku fizičke kopije za Xbox One i ubacivanje diska u konzolu), prvenstveno su se pojavili na Facebook Marketplaceu, ali su od tada obrisani, a na situaciju je reagirala i YouTuberska zajednica, kao i brojni članovi Kingdom Hearts zajednice na redditu.

Također, na twitteru se javila i osoba koja navodno poznaje kradljivca, ali nije htjela obznaniti njegovo ime, jer je uvjerena da će krivac ionako biti pronađen i kažnjen. Navela je da je sporni kradljivac od prije poznat po prevarama te da je prije uklanjanja slika i videa igre Kingdom Hearts III već prodao 10 od spomenutih 30 primjeraka osobama s kojima se našao isključivo uživo.

Na sve ovo oglasio se i direktor igre Tetsuya Nomura putem službenoga twitter profila igre Kingdom Hearts, objašnjavajući fanovima da čitavi tim istražuje curenje igre kako bi ispravili situaciju. Također, u objavi je zamolio fanove da ne dijele sporne video isječke igre na internetu, kako bi svi fanovi bez spoilera jednako uživali u igri kad izađe.

Nomura je također naveo kako najveći spoileri igre – njezin završetak i tajni film nisu procurili i neće ih ni u kojem slučaju prikazivati prije izlaska igre. “Zahvalni smo što su naši fanovi upozoravali jedni druge o ovim spoilerima. Hvala vam puno” – rekao je u objavi te zaključio: “Dijeli nas jedan mjesec do izlaska. Uživajmo u igri zajedno kad izađe 29. siječnja 2019“.