Velike akvizicije nisu nešto pretjerano iznenađujuće u korporativnom svijetu videoigara, ali su svakako interesantne za ispratiti te naročito vidjeti na koji način se partnerstva tvrtki manifestiraju, odnosno kakve će nam to projekte u budućnosti predstaviti te što će sve uroditi plodom. Jučer smo svjedočili još jednoj velikoj akviziciji poznatih imena. Naime, Obsidian Entertainment je potvrdio glasine, te postao još jedan član Microsoft obitelji. Dakle, po svemu sudeći, Microsoft nastavlja svoju seriju akvizicija svjetskih imena game industrije.

Prema riječima CEO Feargusa Urquharta, Microsoft bi Obsidian Entertainmentu osigurao financijsku stabilnost pri čemu bi sam studio fokusirao mnogo više na razvoj igara. COO Chris Parker naglašava kako im je strahovito važno da sama Obsidian kultura i pristup izradi igara ne smije mijenjati bez obzira na novoosnovano partnerstvo, jer bi potencijalno ugrozilo kvalitetu igara u odnosu na poznate i popularne naslove na kakve je zajednica navikla.

Veselimo se vidjeti što će se sve roditi iz navedenog partnerstva s obzirom da Obsidian i dalje drži fokus isključivo na RPG žanru igara.