Koji su razlozi zbog kojih Todd Howard opetovano odbija pokrenuti development remakea Morrowinda, daleko najboljeg nastavka serijala Elder Scrolls?

U intervjuu za The Guardian, alfa i omega Bethesda Studios navodi da ga ne zanima ideja remakea Morrowinda i da se zadovoljava backwards compatibility Xbox verzije Morrowinda na Xbox One.

Kaže da je “jako sretan što Microsoft, Sony, Nintendo i ostali olakšavaju ljudima igranje starijih igara” te da “preferira igranje originalnih verzija naspram remastera”. Također misli da su godine “integralni dio identiteta Morrowinda, te da ne bi volio raditi remaster”.

Ima smisla što govori gospodin Howard, ali igranje vanilla Morrowinda u današnje vrijeme je ravno čupanju udova. Istina, postoji mali milijun grafičkih modova, koji su stvarno od igre učinili ljepoticu, čak i u odnosu na današnje AAA igre. No, posebna bi stvar bila dobiti službeni remake.

Također, na argument da su remasterirali Skyrim na svemu, pa zašto ne bi i Morrowind Howard spremno odgovara da su portovi i remasteri bili “vizualno blizu”, bez drastičnih promjena. Jasno je da bi remaster Morrowinda bila puno veći poduhvat, ravan stvaranju nove igre. A Bethesda je trenutno zaposlena s tri nove igre – Fallout 76, Elder Scrolls 6 i Starfield.